Nyheter

jan 31
Ja till ny detaljplan på Öster Kommunfullmäktige sa 30 januari ja till en ny detaljplan för områdena Byggmästaren vid Ingelstadsvägen på Öster i Växjö.
Ingen
jan 31
Växjö kommun bygger ny återvinningscentral Idag beslutade kommunfullmäktige att det ska byggas en ny återvinningscentral i Växjö kommun. Återvinningscentralen ska byggas på Norremark och placeras ungefär...
Ingen
jan 31
Växjö med och startar europeiskt nätverk för ekologisk mat Växjö kommun är en av sju städer och kommuner som nu grundar nätverket Organic Cities Network Europe.
Ingen
jan 30
Drygt 2,5 miljoner kronor till samlingslokaler Fördelningen av 2018 års bidrag till föreningar som driver samlingslokaler i Växjö kommun är nu klar.
Ingen
jan 29
Ny cykelparkering vid Västerbron Nu byggs det en ny cykelparkering med tak och plats för 400 cyklar vid Västerbron.
Cykelparkering Västerbron
jan 28
Få motion och en vän på köpet Är du trött på att gå ensam under dina promenader med barnvagnen? Vill du träffa andra föräldralediga och samtidigt lära dig om nya kulturer?
Ingen
jan 26
Nya yrkeshögskoleutbildningar till Växjö Yrkeshögskoleutbildningarna Fastighetsingenjör tekniska system och Redovisningskonsult kommer att starta här i Växjö.
Ingen
jan 26
Kulturskolan medverkar på Kulturnatten Det har tidigare kommit information om att Kulturskolans evenemang under Kulturnatten skulle vara inställda. Det stämmer inte.
Ingen
jan 24
Hög tid att planera din kulturnatt! Årets kulturnatt med temat Tid bjuder på många spännande tidsindpirerade programpunkter men även många härliga klassiker. Här hittar du programmet!
Ingen
jan 23
Föreslå pristagare och nominera till stipendier Vem bör få Växjö kommuns kulturpris? Är du ung och talangfull inom konst, musik, dans, teater? Har ni Växjös bästa och mest engagerade föreningsledare i din för...
Ingen
jan 19
Kommunfullmäktige om bland annat ny återvinningscentral Tisdagen 30 januari är det kommunfullmäktige med bland annat allmänhetens frågestund och beslut om olika investeringar.
Ingen
jan 18
Fortsatt höga flöden kring Gemla I alla vattendrag i kommunen utom i Helgasjön och nedströms, minskar nu de höga flödena markant.
Ingen
jan 17
Stadsbussar flyttar till Kronobergsgatan Växjö kommun och Växjö Energi fortsätter arbetet med att lägga ledningar för bland annat vatten, fjärrkyla och fjärrvärme på Norra Järnvägsgatan inför byggnatio...
Ingen
jan 16
​Analys av avloppsvatten visar på ökat droganvändande Växjö kommun tog vid två tillfällen hösten 2017 prover på avloppsvatten för att kartlägga invånarnas droganvändande.
Ingen
jan 12
Fortsatt höga flöden i sjöar och större vattendrag Minusgraderna 5–9 januari förbättrade översvämningsläget i våra mindre vattendrag något. Men regnet som kom under veckan gör att vi i flera områden har fortsatt...
Ingen
jan 12
Investeringsstöd för kommunkoncernens laddningsstationer Naturvårdsverket beviljar Växjö Energi klimatinvesteringsstöd från Klimatklivet med 50 procent av investeringskostnaden. Det innebär ett bidrag på 870 000 krono...
Elbilar laddas på parkering.
jan 10
Här är kulturnattsprogrammet Nu är programmet för kulturnatten klart! Årets kulturnatt med temat Tid bjuder på många spännande tidsindpirerade programpunkter men även många härliga klassike...
Ingen
jan 05
Sammanfattning efter mötet om översvämningar Fredag 5 januari hölls ett informationsmöte om de höga vattenflödena, framför allt runt Gemla och Öja.
Ingen
jan 04
Mycket höga flöden – allmänheten uppmanas vara försiktiga Den stora mängden nederbörd under hösten och vintern tillsammans med snösmältningen har lett till onormalt höga vattennivåer. I Växjö kommun är läget särskilt a...
Ingen
jan 04
Ny integrationsplan - vi behöver dina synpunkter och erfarenheter Växjö kommun håller på att ta fram en plan för integration. Det innebär att kommunen ska peka ut de åtgärder som krävs för att uppnå målen för integration i vår...
Ingen
jan 03
Utbilda dig till yrkesförare Gillar du stora, tunga fordon och vill ha ett ansvarsfullt arbete? I januari startar Växjölöftet vuxenutbildning en utbildning till yrkesförare.
Ingen
jan 03
Stängt på återvinningscentraler under trettonhelgen Under trettonhelgen är det ändrade öppettider på alla kommunens återvinningscentraler.
Ingen
jan 02
Informationsmöte om samverkan för unga asylsökande Växjö kommun söker partner bland civilsamhällets aktörer för att göra det möjligt för unga asylsökande, som kommit ensamma och fyllt 18 år, att bo kvar i kommun...
Ingen
jan 02
Oseriösa samtal från ventilationsföretag Växjö kommun har fått in samtal från invånare som blivit uppringda av ett företag som vill komma på besök för att göra en ventilationskontroll i hemmet.
Ingen
jan 01
Välkommen till föräldrautbildning för tonårsföräldrar Vi hjälper dig som tonårsförälder att förstå ditt barns utveckling. Kursen börjar i januari och kostar dig ingenting.
Ingen
jan 01
Bli årets kulturälskare Kulturkommun-året närmar sig sitt slut. Nu är det dags att lämna in stämpelkorten för den som har kämpat om att bli Årets kulturälskare.
Ingen
jan 01
Regler för föryverkerier Växjö kommun får många frågor kring vad som gäller för fyrverkerier och smällare. Det regleras både i nationella lagar och i lokala föreskrifter för Växjö kommu...
Ingen